Tietoa blogista ja kirjoittajasta

“Never give up. When your heart becomes tired, just walk with your legs – but move on.” -Paulo CoelhoOlen Marja, 50-vuotias, työssäkäyvä, perheellinen yksinsamoilija. 

Päivitystahti julkaisuilla on ehkä vähän liian pitkä, mutta kova tahti ei ole retkillänikään.

Kiireen lisäksi tässä blogista ei ole: Eksoottisia kohteita, pitkiä päivämatkoja, suuria suunnitelmia, materiaalihypetystä, paitsi oikeasti käytännössä hyviksi todetuista tarvikkeista. Ei kuullosta kovin mairittelvalta.

Mutta sen sijaan blogista löytyy:

Itsensä ylittämistä
Realistisia suunnitelmia
Pienen budjetin reissuja
Itselleni suuria unelmia
Iloitsemista pienistä asioista
Aloittelijalle sopivia reittivinkkejä
Vhh/keto/carnivore-retkiruokia
Kiireetöntä meininkiä

En ole käynyt kaikkialla, mutta se on listallani!


Tuntuuko, ettet uskalla lähteä yksin tai terveysongelmien vuoksi? Olen ollut samassa tilanteessa, monta kertaa ja varmasti vielä tulevaisuudessakin. Olin monta vuotta kuolemanväsynyt ja elämä kulki pelkästään kodin ja työpaikan välillä. En jaksanut harrastaa mitään, enkä nähnyt elämässä mitään hyvää. Lopulta minulla diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja vähän myöhemmin uniapnea. Olen ollut onnekas, sillä terveyteni on kohentunut muutaman vuoden aikana huomattavasti siitä, mitä se huonommillaan oli. Olen taistellut kakkostyypin diabetesta vastaan vähähiilarisella/keto/ketovore-ruokavaliolla, mutta nyt olen linjaa pehmentänyt noudattaen verensokeria tasaavaa ruokavaliota. Se on edelleen maltillinen hiilarien suhteen, mutta syön myös kauraa, marjoja ja hedelmiä.

Liikunnan lisääntyessä monen vuoden sohvaperunajakson jälkeen ilmaantui polvi-, selkä- yms vaivat. Sairastin todennäköisesti pogostan taudin, jonka seurauksena olen kärsinyt vuosia omituisista nivelvaivoista. Onneksi olen niihin löytänyt apua ja helpotusta.

Oloni kohetessa tuntui, elämä alkoi uudelleen. Vähitellen voimien karttuessa kiersin paikkakuntani luontopolut, sitten vähän pidempiä reittejä, uskaltauduin yhden yön retkelle, useamman yön vaellukselle ja sillä tiellä olen. Vähitellen olen uskaltautunut samoilemaan merkittyjen reittien ulkopuolelle ja viime kesänä pääsin patikoimaan jo vähän erämaahan. 

matka jatkukoon!Blogin instagram