Voimapuuro vaellukselle

28.6.23

Olen ottanut kaurapuuron mukaan ruokavaliooni ja syön sen usein illalla päivälliseksi. Haudutan kaurapuuron kattilassa ja sekoitan siihen vaihdellen erilaisia kuivattua marjajauhetta, kookoshiutaleita ja siemeniä. Valmiin puuron päälle laitan raejuustoa ja marjoja. Olen saanut näihin puuroihin tyhjennettyä kaapeista kaikenlaisia pussinpohjia esim. pähkinäjauhoja  ja -rouheita, jotka ovat meinanneet jäädä syömättä.


Olen halunnut myös muuttaa retkieväitäni, mutta puuro tuntui kuitenkin liian pliisulta iltaruuaksi. Kokeilinkin viimeksi vaelluksella perinteistä tapaa syödä puuroa aamulla, mutta halusin puurosta yhtä ruokaisan, kuin kotona tehtynä.

Helpoin tapa saada proteiinia puuroon on sekoittaa kuvattua kananmunaa sekaan. Keittäessä pitää vain olla tarkkana, ettei puuro pala pohjaan. Kiehautus samalla sekoittaen riittää, kun hauduttaa puuron lopuksi kannen alla.

Jos kasvisproteiinit maistuu, niin niitä voi myös kokeilla. Monet ovat aika voimakkaan makuisia ja esimerkiksi riisiproteiinia käytettäessä, nestettä pitää laittaa vähän reilummin.

Chiasiemenet ovat myös kaikinpuolin hyvä lisä puuroon. Lue esimerkiksi Feel vivid -sivulta niiden sisällöstä ja terveyshyödyistä. Jos syö perinteisiä kuivattuja retkiruokia, eikä vatsa oikein niistä tykkää, helpotusta vatsalle voisi saada chiasiemenistä tehdyllä vanukkaalla  myös vaelluksella.


Marjan voimapuuro vaellukselle

2,5 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl chia siemeniä
0,5 - 1 rkl kuivattua kananmunaa
suolaa

(suola)pähkinöitä, granolaa, kuivattuja tai tuoreita marjoja ja hedelmiä

Sekoita kattilassa chia veteen. Siemenet saavat vaikka vähän turvota ennen keittämistä. Lisää kaurahiutaleet, kananmuna ja suola. Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja kuumenna seosta samalla koko ajan sekoittaen. Kun puuro kiehahtaa, ota kattila pois tulelta ja anna puuron hautua kannen alla hetkinen.

Kun puuro on hautunut maukkaaksi, lisää halutut lisukkeet kattilaan ja syö. Syksyllä tulee vähän sellainen alkukantainen metsästäjä-keräilijä fiilis, kun kerää ja käyttää tuoreita marjoja, jos niitä on sattunut patikointireitille. Pähkinät tuovat makua ja hyviä rasvoja.

Kuvassa on tuore banaani, joka oli jäänyt syömättä automatkalla ja söin sen ensimmäisenä aamuna vaelluksella pois. Muina aamuina oli kuivattuja hedelmiä ja marjoja.Lähetä kommentti

Blogin instagram