Saanan kukkaset

19.6.24

Kilpisjärven upea luonto on ainutlaatuinen. Maisema on karu, silmin kantamatonta avotunturia, rakkaa, Norjan ja Ruotsin lumihuippuiset vuoristot horisontissa. Mutta jos hiljentää vauhtia ja vähän polvistuu katsomaan maata jalkojen alla lähempää, avautuu toinen maailma. 

Kävin Kilpisjärvellä ensimmäisen kerran heinäkuun puolenvälin jälkeen vuonna 2017. En ollut ajankohtaa miettinyt sen kummemmin, kun  loma sattui vain silloin olemaan. Kukkivat kasvit yllättivät minut, ja kuljinkin paljon katse maassa etsien eri kasveja. Hieman olin myöhässä parhaimmasta kukoistusajasta. Esimerkiksi lapinvuokot alkoivat olla jo kukintansa lopussa. Koska suurin osa oli minulle ennestään tuntemattomia kasveja, otin vain valokuvia. Lähtiessäni Kilpisjärveltä, ostin muistoksi Tunturikasvion retkeilykeskukselta, jonka avulla sain valokuvien kukkasille nimet.

Vaellus Haltille on ollut minulla jo useamman vuoden mielessä ja päätin tänä kesänä sinne yrittää. Ajankohtana heinäkuu houkuttaa juuri kukkivien kasvien vuoksi. Haaveena olisi nähdä harvinaiset jääleinikki ja arnikki.

Etsin kameran muistikortilta edellisen Kilpisjärven retken kuvia ja tässä nämä iki-ihanat ja silloin niin minulle uudet kukkaset, ja mukaan on päässyt yksi kiiruna.


Vilukko

Punakko

Lapinvuokko

Sammalvarpio  

KiirunaRuusujuuri

Tunturitädyke

Tunturihorsma

Väinönputki
Tunturikohokki

Tunturikurjenherne

Karhunruoho

Sielikkö

Lapinorvokki
Lapinkuusio

Puna- tai Lettokirkiruoho

Kurjenkanerva   

Tunturikurjenherne

Nurmitatar

Pahtahanhikki

Tunturihärkki/Lapinhärkki
Kultarikko


Lähetä kommentti

Blogin instagram