Lempipaikka

25.4.22

Onko sinulla lempipaikkaa? Olen tätä miettinyt ja olin pitkään sitä mieltä, etten ollut sitä vielä löytänyt. Nyt kevään edetessä, huomasin istuskelevani tietyssä, tutussa paikassa, ihaillen maisemaa ja iloitessa lämpimästä ja sulasta maasta. Ehkäpä se olikin se lempipaikkani.


Tätä asiaa miettiessäni, muistin ja mietiskelin monia kauniita ja monella tapaa mieleenpainuneita paikkoja. Niitä on täällä Pohjois-Karjalassa lähellä ja vähän kauempanakin, Lapissa ja ulkomaillakin. Vaikka ne ovatkin olleet hienoja ja jopa maagisiakin paikkoja, en ole niitä kuitenkaan ajatellut niin, että haluaisin just niihin paikkoihin takaisin. Ne eivät ole oleet jo pitkän matkan takiakaan olleet sellaisia, jonne voisi "paeta" nopeasti halutessani hetken rauhaa.

Koska näitä paikkoja on kuitenkin mukava muistella, keräsin tähän kuvia paikoista, joihin on mukava palata kuvien ja sitä myötä muistojen siivittäminä. Kuvat ovat mielivaltaisessa järjestyksessä.

Ensimmäisessä kuvassa ylhäällä on oma mustikkapaikka. Sinne pääsee omalta takapihalta. Harvoin siellä saa ihan yksikseen olla, koska Miisu tulee mielellään seuraksi. 

 

Blåvatnet Norjassa

 

Kolin Ryläys Lieksassa

 

 

Pyhä-Nattaset Sodankylässä

 

Hailuoto Pohjois-Pohjanmaalla

 

Aconitum-kierros ja ukonhattulehto Tohmajärvellä

 

 

Porttilouhi Juuassa

 https://www.sydanrinnassareppuselassa.fi/2022/05/portti-toiseen-maailmaan-porttilouhi.html

Lommoltunturi Muoniossa

 

Saunaniemi Ruunaalla

 

 

Korvatunturi Savukoskella

 

 

Lumikuru UK-puistossa

 

 

Patvinsuo Ilomantsissa

 

 

Paratiisikuru ja sitä ympäröivät tunturit UK-puistossa

 

Mallan luonnonpuisto ja Saana Kilpisjärvellä

 

 

Karhutunturi Sallassa

 

Oma salainen lempipaikka Pohjois-Karjalassa
Lähetä kommentti

Blogin instagram