Iltakävely Puurijärven ja Isosuon kansallispuistossa

21.7.23

Pitkospuut Puurijörven ja Isosuon kansallispuistossa 

Jos linnut kiinnostaa, Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto on varsinkin keväisin ja syksyisin oikea lintuparatiisi. Siellä saattaa nähdä esimerkiksi jopa 400 laulujoutsenta muuttomatkallaan ja lukuisia muita lintuja. Nyt olin liikkeellä keskikesällä 2023 ja mukana ei-niin-kiinnostunut kulkija, niin vierailu tässä kansallispuistossa jäi pikaiseksi iltakävelyksi ja jaloitteluksi usean sadan kilometrin automatkan jälkeen.

 

kyltti turvesuulille

kansallispuistomerkki 

Kahden kilometrin pituinen luontopolku oli luonteva valinta iltakävelylle. Pohjoisosassa sijaitseva pitkospuupolku muodostaa lenkin suon laitamalla. Poikkesimme turvesuulille ja pysähdyimme lintutornilla. Suula on turpeen kuivatukseen ja säilytykseen käytetty varastorakennus. Turvesuulissa esitellään turpeennoston historiaa.

turvesuuli
Turvesuuli

Isosuo on tyypiltään keidassuo. Luontopolulta ei näkynyt suon keskiosaa ja luontotornistakin hyvin vähän. Luontopolku kulki suon laitamilla olevassa rämeessä, jossa kasvoi kitukasvuisia, mutta kauniita mäntyjä. En tiedä, olisiko nähnyt enemmän suota tulipaikalle vievän polun varresta.


 

Toinen osa kansallispuistoa eli Puurijärven ympäristö on taas kosketeikko, jonka rantamilla olisi ollut yksi Euroopan suurimpia lintutorneja. Vierailu siellä jäi toiseen kertaan ja siellä olsikin mielenkiintoista käydä lintujen muuttoaikaan.


Lähetä kommentti

Blogin instagram